De 1 Decembrie, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, statul român are două țeluri de atins: să iasă o defilare grandioasă și o iahnie copioasă. Ciolanul cu fasole face parte din meniul tradițional de 1 decembrie, iar anul acesta autoritățile au pregătit o surpriză pentru românii care vor fi prezenți la Arcul de Triumf pentru a vedea defilarea.

 


O brigadă de bucătari specializați pe iahnie de fasole cu ciolan va trece pe sub arcul de triumf în semn de respect pentru cei care au depus eforturi considerabile în popote pentru a da gust fasolei cu ciolan.

 


   Conform specialiștilor în gastronomie, încă nu se știe cum a devenit fasolea cu ciolan mâncarea natională de 1 Decembrie, deși nu sunt dovezi că în trecut românii sărbătoreau cu o astfel de mâncare devenită cunoscută doar după ce o televiziune a oferit-o anual, în show-uri live de Ziua Nationala.  Specialiștii culinari sunt de părere că fasolea cu ciolan nu ne reprezintă și ar trebui să reconsiderăm meniul de 1 Decembrie cu ceva mai rafinat, fine dining și elegant fiindcă este o zi de mare sărbătoare, iar românii merită un meniu mai bogat de ziua țării lor.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.