S-a descoperit recent ca la trei licee din Braşov elevii care la sfârşit de an nu obțin minimum media 8 erau obligați să se mute la alte şcoli. Prevederile apareau în regulamentele şcolare şi au fost contestate de elevi şi părinți.

 


Acest lucru a declanșat un scandal uriaș, unitățile școlare fiind acuzate că încearcă să impună discriminarea educațională prin șantaj.  În România nimic nu este sigur, nici măcar accesul la educație și dezvăluim în continuare alte norme absurde care erau impuse în unele licee sau școli de prestigiu:

 


 - La unele licee existau clase organizat smart adică in functie de smartphone. De exemplu, pentru clasa a X-a este obligatoriu ca toți elevii să aibă minim iPhone X. Mai există clase de nota 8 adică elevi care dețin un Galaxy Note 8.

 


- Elevii fără minim 8 aprecieri la conturile de instagram pentru fiecare postare adică nu reușeau să aibă social media generală de minim 8 trebuiau să se transfere la altă unitate de învățământ.  

 

- Pentru a face față cerințelor drastice impuse prin regulament intern, unii elevi care nu erau olimpici la vreo materie declarau către profesori sunt olimpici get-beget, chiar din Olimp, Constanța.

 


- Un elev care a avut ghinionul să aibă 8 pe linie era să fie lăsat repetent pentru că toți ceilalți colegi aveau si note de 10.

 

- Părinții erau atât de disperați să își mențină elevii la liceele de elită care cereau obsesiv note mari, note de 10 încât au apelat la Gică Hagi pentru meditații, fiind știut că el scoate numai decari, decari, elevi campioni.

 


- În liceele care aveau regulamente interne pentru medii generale impuse existau și clase de elevi cu 10 pe linie, clase care se numeau Nadia Comaneci.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.