Prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat, cea de Limba şi Literatura Română, a avut loc astazi. La profilul uman, autorii care au picat la subiectul al treilea la Limba și literatura română au fost Ion Barbu sau Lucian Blaga. Astfel, opțiunile elevilor sunt următoarele: “Riga Crypto și lapona Enigel” de Ion Barbu sau “Eu nu strivesc corola de minuni a lumii” de Lucian Blaga.

Absolvenții de clasa a XII-a au avut la subiectul al treilea genul liric.


Cei de la real aveau de ales poezii din opera lui Mihai Eminescu și Tudor Arghezi. Astfel, ei puteau să aleagă poezia Floare Albastră a lui Mihai Eminescu. O altă opțiune era Flori de mucigai de Tudor Arghezi sau Testament.

 Elevii au recunoscut că sunt până peste cap cu genul liric, genul epic și alte genuri care sunt demodate și fără niciun sens în societatea de astăzi. Ei cer ca mai-marii de la Minister să își actualizeze programa de BAC și să aducă subiecte din 2018. "Astăzi merg bine genul trap și manele, Dance, Trance și alte genuri super blană", ne-a declarat un elev care nu e mulțumit deloc de subiectele vintage care se dau an de an la Bacalaureat. "Genul liric poate era pe val pe vremea lui Eminescu și Creangă, dar acum rupe trap-ul!", a adăugat alt elev supărat pe Ministerul Educației.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.