ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriți solicitări ca aceștia să declare, într-un formular, ce relații economice au avut, în contextul căsătoriei civile și religioase, cu PFA, firme și altele, care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere și spațiul (restaurantul), potrivit informațiilor Profit.ro.

 

 Casă de piatră și impozite ușoare, ar putea fi noua urare la nuntă pentru că mirii sunt obligați să declare ce servicii au folosit la fericitul lor eveniment, practic să detalieze cine le-a fotografiat nuntașii, cine a filmat dansul mirilor, de unde au luat buchetul miresei, cine le-a furnizat transportul, cât au dat la formație și cine le-a cântat, și așa mai departe, ați prins ideea. Practic la nuntă, pe viitor, este obligatoriu să fie invitat și un contabil care să țină evidențele cheltuielilor și să facă un bilanț pe care să îl declare la ANAF.

 

 După cum s-a mai întâmplat în trecut, cei de la administrația fiscală mai fac și gafe ca de exemplu atunci când trimit plicuri pentru obligații financiare de 50 de bani sau pentru alte activități care nu au nicio treabă cu omul respectiv. Așa a fost și cazul de față când, din exces de zel, un funcționar a trimis un astfel de formular pentru obligații de la căsătorie adresat Operei Române pentru evenimentul Nunta lui Figaro.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.