Experții în umor și sarcasm de la Facultatea de comedie și știința persiflarii ne-au prezentat un studiu pentru anul 2018 și, din păcate, nici anul acest nu vom scăpa de glumele care datează probabil din evul mediu despre 30 februarie. Ne vedem pe 30 februarie. Vrei să ieșim la o bere? Când? Pe 30 Februarie, să nu îți faci planuri.


O explicație pentru repetiția glumelor ar fi că românii uită ușor sau le place să audă mereu glumele memorabile, dar nu poți repeta an de an aceași poantă, este sub ambiția oricărui om care se vrea glumeț sau haios.


 Gluma cu 30 februarie a fost una destul de reușită în antichitate și cum o legendă circulă generații și generații la rând, așa s-a ajuns ca această construcție imposibilă, luna februarie având maxim 29 de zile, o dată la 4 ani, expresia cu 30 februarie a fost o păcăleală pe cinste la care s-au amuzat milioane de oameni.  E timpul să lăsăm această glumă istorică unde îi este locul și anume în manualele de glume vechi și să încercăm să aducem poantele în anul 2018, în secolul 21, ne-a sfătuit expertul în glume și umor, Ilarie Hazescu.