De-a lungul unui interviu de recrutare, angajatorul încearcă să îşi facă o idee despre candidații care participă la procesul de recrutare: sunt persoane care pot răspunde perfect la toate intrebările, dar care adaugă în CV multe lucruri false cu scopul de a impresiona și a fi mult mai convingători că acel job este perfect pentru ei.

Cum ar arăta CV-ul unui cocalar autentic dacă ar aplica pentru un job!


  Foarte mulți angajatori s-au lovit de candidați care au scris în CV o sumedenie de calificări și aptitudini pe care nu le dețineau în speranța că vor impresiona anagajatorii și vor avea mai multe șanse pentru a lua postul respectiv.


  Există la momentul actual o serie de tehnici de recrutare prin care omul de la resurse umane să își dea seama că cel care a venit la interviu a mințit în legătură cu anumite calificări sau aptitudini și pentru a evita eroarea umană în aceste interviuri se va introduce detectorul de minciuni, proba obligatorie pentru candidații care vor să se angajeze în anumite firme cu pretenții.  În anumite cazuri candidații vor fi puși și să jure cu mâna pe biblie că ce apare în CV este adevărul și numai adevărul.
 

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.