Instagram trece la un nou nivel al personalizării funcționalităților sale și introduce filtre noi în funcție de specificul local al fiecărei țări.  Pentru România va introduce filtrul "Dragnea's Smile", animație care a fost selectată în urma feedback-ului și reacțiilor din social media.

Conform unui studiu, tinerii din România s-au săturat de filtrele existente pe Instagram, coronițe din fluturi, urechi de cățel, iepuraș, limbă curcubeu, monștri, flori pe cap, etc. ei exprimându-și dorința de a putea adăuga filtre noi, ce ar fi la modă în România, personaje din viața politică sau showbiz.

De exemplu, cel mai dorit filtru pe Instagram a fost ales cel in care te transformi în Dragnea, cu mustata si zambetul sau celebru, un alt filtru care a intrat in top a fost machiaj gen Carla's Dreams, mulți utilizatori au cerut și posibilitatea să îți aplici tatuajele lui Alex Velea sau să apari cu mușchi și pătrățele ca Dorian Popa. Rămâne de văzut dacă dezvoltatorii aplicației Instagram vor ține cont de toate propunerile venite din România, dar dacă se insistă există mari șanse să putem aplica în viitor multe din aceste filtre enumerate mai sus.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.