În fiecare an, Moș Nicolae vine pe furiş în casele oamenilor şi lasă cadouri în ghetuțele copiilor cuminți, dar şi în cele ale adulților, dar cu mult mai multă discreție decât Moș Crăciun. Pe Moș Nicolae nu îl vede nimeni niciodată. Ca să primească darurile, copiii, dar și adulții trebuie să-şi curețe bine ghetuțele, conform legendei.

 

Ce nu știați este că Moș Nicolae respectă dorințele tuturor românilor, în funcție de regiunea unde se află, astfel el livrează cadouri diferite, conform tradițiilor locale:

-Tăt Banatu-i fruncea! Bănățenii sunt orgolioși și mândri și nu vor să primească nimic de la Moș Nicolae, din contră, cei din Banat lasă în ghete mici atenții pentru Moș Nicolae ca să îi arate că ei sunt cei care fac diferența!


-Ardelenii încă sărbătoresc Ziua Națională și sunt puțin luați prin surprindere că Moș Nicolae vine atât de repede.De obicei, Moș Nicolae îi lasă pe ardeleni mai la urmă cu livratul cadourilor pentru că știe că nu se grăbesc și nu-i bai.

Oltenii sunt și ei în top pentru cadourile de Moș Nicolae! În Caracal, de exemplu, cadourile sunt lăsate în șlapi sau în sandale, nu în ghetuțe. Nuielușa este și ea parte din tradiție în această zonă doar că este înlocuită cu prazul, un fel de prazelușă.


-În Moldova, Moș Nicolae e ajutat de localnici pentru a da cadoul preferat. Moldovenii lasă în ghetuțe damigene goale, bidoane sau sticle de vin tot goale pentru a fi umplute de Moș Nicolae.

-Pentru Muntenia, Moș Nicolae este dezamăgit de București unde pierde foarte mult timp în trafic, scrisorile copiilor sunt interceptate de DNA și trebuie să completeze o mulțime de formulare pentru a nu-i confisca ANAF o mare parte din cadouri.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.