Știrile false se răspândesc pe Facebook cu viteza luminii. Și, din păcate, cei mai mulți dintre useri, nefamiliarizați cu practicile și cele mai noi tool-uri puse la dispoziție de rețeaua de socializare, cad victime.

Audierea din Congresul US e parfum! Zuckerberg trebuie să dea explicații pentru scurgerea de date către Leonardo Fynutzu Oficial

 Nu a trecut foarte mult de la fenomenul "Partikip" că deja s-a viralizat o nouă aberație pe facebook. Recent, userii erau determinați să testeze BFF la comentarii. Dacă acronimul devenea verde după ce a fost postat, contul ar fi fost sigur. Dacă nu, utilizatorii erau rugați să schimbe parola de urgentă, pentru că „ar putea fi atacați de hackeri”. Nici nu s-a spart bine bula acestui fake news care a fost distribuit de zeci de mii de români că, mai nou, circulă un nou test care este de o aroganta maxima si prin care utilizatorii de facebook sunt rugați să își testeze confidențialitatea datelor după scandalul Cambridge Analytica și li se cere să posteze PIN-ul de la card.


Mesajul sună cam așa:  "Facebook și-a securizat total rețeaua socială în urma scandalului Cambridge Analytica. Pentru a testa securitatea și confidențialitatea datelor dumneavoastră tastați PIN-ul cardului vostru într-un comentariu. Dacă apare soldul contului vostru atunci puteți fi siguri de confidențialitate maximă pe rețeaua socială."
 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.