Marți, Comisia Europeană a recomandat României, în raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) , să suspende imediat punerea în aplicare a legilor Justiției şi a ordonanțelor de urgență ulterioare şi să le revizuiască ținând seama pe deplin de recomandările formulate în cadrul MCV, cât şi de cele formulate de Comisia de la Veneția şi de Grupul de state împotriva corupției al Consiliului Europei (GRECO).

 

Deși pare incredibil, un localnic din Sălaj susține cu vehemență că habar nu are de MCV ăsta, ce MCV, logan MCV și că nu a auzit niciodată de rezolutiile cu privire la legile justitiei! Jurnaliștilor nu le-a venit să creadă și l-au testat pe badea Gicu Afonescu citindu-i din cuprinsul raportului MCV să observe dacă nu cumva se dă de gol și va începe să comenteze omniscient despre ce trebuie facut in aceasta cauza.  Acest fenomen este foarte rar pentru că nu se credea că există vreun român care să nu își dea cu părerea despre cele mai fierbinte subiecte ale momentului, Raportul MCV, legile justiției, codul penal și statul de drept plus deciziile CCR.

 

 Se pare că într-adevăr nea' Gicu a auzit prima oară de Raportul MCV de la echipa de jurnaliști care a venit direct la el acasă pentru a se asigura că minunea chiar există. Gicu Afonescu a fost până acum singurul care nu auzise de Comisia de la Venetia si rezolutiile din MCV, dar acest record tocmai s-a stins pentru că până la ora aceasta probabil nea' Gicu  este deja în dezbateri aprinse cu localnicii și vecinii săi despre ce poziție trebuie să adopte autoritățile în această speță.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.