Cartea electronică de identitate va conține un CIP care permite accesarea serviciilor electronice prin utilizarea certificatului electronic emis de MAI pentru autentificarea în sistemele informatice, precum si profilul de facebook al utilizatorului. Va permite stocarea în condiții de siguranță a datelor biometrice ale titularului, respectiv imaginea facială şi, opțional, imaginile impresiunilor papilare a două degete. De asemenea, va permite si incarcarea unui filmulet de prezentare a persoanei respective.

20 de artiști de la noi pe care nu i-ai recunoaște după numele din buletin

 

Din ce în ce mai mulți români s-au arătat foarte nemulțumiți de formatul actualei cărți de identitate, lipsa totală de personalizare a acestui act oficial ne-a determinat să gândim o nouă imagine pentru buletine. Vrem să dăm libertatea oricărui român, cetățean al acestei țări să își poată personaliza buletinul cu un cover foto la alegere, de exemplu. Din ce în ce mai mulți români nici nu mai stau la adresa de domiciliu înscrisă oficial în buletin, ci stau doar pe facebook. Așadar, este o miscare normala să includem contul de facebook al cetățenilor români în datele de identificare, a explicat decizia un oficial de la Evidența Populației.


 Rețelele sociale s-au dezvoltat foarte mult, iar identificarea românilor trebuie să fie posibilă și în mediul online, se precizează în comunicatul de presa.Acum vom ști cu certitudine care este contul real de facebook al oricărei persoane.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.