De Dragobete râdem românește și facem haz de necaz în pur stil românesc. Poate mulți dintre voi nu cunoașteți această sărbătoare, iar aici intervenim noi cu precizări. Dragobetele este o sărbătoare celebrată de români pe 24 februarie.

Sărbătoarea de Dragobete este considerată în popor echivalentul sărbătorii Valentine's Day (ziua Sfântului Valentin), sărbătoare a iubirii.  Cu acest prilej, am pregătit o listă de zece lucruri despre această sărbătoare:


1.Dragobete e un fel de sesiunea din toamnă pentru cei care au picat testul dragostei de Valentine's Day.

2.Legenda spune că Dragobete era feciorul Babei Dochia şi acesta era foarte chipeş, dar cu toate acestea el avea o singura mâhnire că nu îl chema şi pe el gen Don Juan, Cupidon, Casanova, Valentin, că nu are şi el un nume comercial cu potențial de marketing.

3.Se spune că Dragobete e un fel de Cupidon, dar mai de la țară.

4.În barurile din Centrul Vechi și cluburi sărbatoarea de Dragobete are următoarele etape:
-Dragotreze
-Dragobete
-Dragomahmure

5.Dragobetele este la mare cinste în mai multe zone din Vaslui, unde localnicii care țin la tradițiile din moși strămoși pornesc de dimineață printre vecini chemând localnicii: Vrei să dragobei cu mine? Azi este Dragobeția, se bea cu mare drag, spun bătrânii din acele sate.

6.Tradițiile de Dragobete diferă foarte mult de la o zonă la alta, de exemplu, în Caracal, cete de tineri merg din casă în casă cu Dragușorul, un fel de plugușor al iubirii.

7.Corporatistii salută sărbătoarea iubirii tradițional românească: "Happy Dragobete Day!,"Dragobete is foarte cool, much mișto than Valentine's Day, Dragobete rules, români! Like and Love românește!"

8.Americanii ne acuză de plagiat: "Dragobetele e o sărbătoare inventată de români ca să inlocuiască Valentine’s Day!"

9.Mulți români confundă Sfântul Valentin cu sărbătoarea Dragobete şi urează pe facebook La mulți ani tuturor celor care poartă numele de Dragobete, Dragos, Drobeta, etc.

10.Susținătorii PSD, dar și membrii acestui partid sărbătoresc pe 24 Februarie Dragneabetele.

 

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.