„Ziua internațională a cărții şi a drepturilor de autor” este un eveniment anual, organizat prin intermediul UNESCO, în special pentru a promova cititul, publicarea de cărți, dar şi drepturile de autor.  În era Internet-ului, cititul de cărți pierde din ce în ce mai mult teren și acest lucru a ajuns să fie pe cale de dispariție.Ai carte, ai parte! Așa sună un proverb renumit de la noi, dar care nu mai este luat în considerare, din păcate.

 Un scriitor amator va scrie o carte adaptată pentru obiceiurile românești fiind inspirat din bestseller-ul Mănancă, roagă-te, iubește care se va numi Mănâncă, bea, lenevește.


Dezamăgitor! Sunt foarte mulți români care se plâng că scriitorii din ziua de azi folosesc mai mult text decât poze.


Tinerii intrebati care este ultima lor carte citita au raspuns ca vor downloada aplicația pentru cartea respectivă.


Conform unor studii, cele mai căutate carti au fost cele în format audiobook pentru că mulți români s-au plâns că cititul îi adoarme.


Pentru că o imagine face cât o mie de cuvinte, de Ziua Internationala a Cartii, mulți români și-au făcut doar un selfie cu o carte si un instastory la Carturesti.


Cele mai multe evenimente de Ziua Internationala a Cartii au avut loc în penitenciare, locul cu cele mai multe lansări de carte din ultima perioadă.


Dorin Cioabă, actualul Rege Internațional al Romilor, s-a autoproclamat astăzi și Regele Internațional al Cărților de pretutindeni.


Conform unui alt studiu legat de locurile preferate pentru a citi, cele mai folosite spații de lectură nu sunt bibliotecile, ci garniturile de metrou.


Dupa cărțile "Pas cu Pas" și "Primul Pas", Președintele Klaus Iohannis va lansa și un curs video de dansuri "Un pas înainte, doi înapoi".În sfârșit, o ediție reușită cu meniu complet, la Gaudeamus va veni și Scarlatescu și va găti dintr-o carte de bucate cu rețete de mici și ceafă de porc!
 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.