Este perioada concediilor și gândurile noastre se îndreaptă către plajă, valuri, nisip, relaxare, dar în drumul nostru către vacanța perfectă avem parte și de nemulțumiri.

 

Deși încercăm să le ignorăm sau să nu ne enervăm din cauza unor deficiențe de sistem sau ale autorităților totuși ne confruntăm cu ele. Iată o listă de zece lucruri de care ne-am săturat când ne petrecem vacanța pe litoralul românesc:

 

1.Taxa de pod de la Fetești. Nu ar trebui să fie această taxă inclusă în rovigneta? În curând, vom plăti și taxa de asfalt, taxa pe marcaj rutier, taxa pentru rulat pe banda 2, etc.

2.Aștepți prea mult să ți se aducă comanda la restaurant sau să ți se ia comanda.

3.Resturile de scoici care te înțeapă la intrarea în apă. Nu e deloc plăcut să mergi pe vârful degetelor în apă.

4.Camerele cu vedere la mare sunt aproape întotdeauna cu priveliște spre o mică parte din mare și mai mult spre șosea.


5.Nisipul nu e fin și nici nu e păstrat curat pentru că lumea nepăsătoare aruncă gunoaiele pe jos, îngroapă mucuri de țigări in nisip, coceni de porumb, ambalaje de pufuleti, etc.

6.E prea aglomerat pe plajă, iar șezlongurile sunt amplasate fix unul lângă celălalt.

7.Prea mulți comercianți ambulanți care își strigă produsele pe plajă, porumb fiert, pufuleți, nămol, aspra de baie, ziare,etc. Dacă vrem ceva mergem la magazin, nu vrem să facem shopping pe plajă, ci doar să ne relaxăm, sa ne simtim bine.


8.Pe faleză, un loc destinat plimbărilor, cel mai mare spațiu este acordat mașinilor nu trotuarelor cum ar fi normal.

9.Locurile de parcare de la hoteluri sunt întotdeauna extrem de limitate și ești nevoit/a să străbați toată stațiunea după un spațiu liber unde să îți lași mașina.

10.Timpul trece foarte repede când ești în vacanță.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.