Românii fac tot posibilul să pară mai frumoși, mai interesanți, mai implicați, mai complicați, mai revoluționari și mai deștepți atunci când folosesc rețelele de socializare. Exista diferențe vizibile între profilul românilor din social media și cum sunt ei în realitate.

Am realizat pentru voi un ghid de socializare pe Facebook de care toată lumea ar putea să tină cont, indiferent de cât de popular este, de cât de bine sau rău (crede că) arată, de câți prieteni sau followers are.


 1.Să renunțe la contul comun de facebook, gen Leana și Dorel Popescu sau Familia Fanica și Maricica ori altă combinație care implică un cont multiplu. Contul personal de facebook ar trebui să fie unic, nu să ne unim destinele și pe social media sau ce se dorește cu aceste conturi comune.

 
 2.Să evite să își mai completeze la secțiunea Job/Work: funcțiile de Șef la buzunarul lui Tata, Șeful la bani, Patron la mine acasă, etc. Toate acestea sunt sinonime cu șomer sau faptul că nu ai fost în stare să te angajezi nicăieri.


  3.Să nu facă exces de hashtag-uri. De exemplu, un status care arată cam așa : Plouă! #NuMaiSuportVremeaAstaSiVreauSaFieSoareSiSaMergInTricouPeStrada #VreauVaraInapoiSaMergLaPlaja #SaPlouaInAltaParte #IarnaNuImiPlace #OffOffOff


 
 4.Statusurile cu greșeli gramaticale sunt criminale, practic, acest lucru te compromite total pe social media. Cratime lipsă, dezacorduri între subiect și predicat, etc sunt foarte evidente, mai rău decât o înjurătură și mai bine să fii troll sau hater decât analfabet.


  5.Să nu mai dea attend la tot felul de eveniment haioase, comice, bla bla, de la evenimentul Izabela încoace, acest gen de evenimente nu prea mai sunt pe val. Ne referim aici la genul de evenimente denumite Olimpiada de mângâiat trotuarul, Olimpiada de tăiat sarmale cu bomfaierul, Olimpiada de mângâiat pisici sau Olimpiada de participat la olimpiade. Stop, nu mai sunt fun deloc.


  6.Să nu mai participe la tot felul de concursuri false în care cred că vor câștiga o super limuzină sau telefon de ultimă generație cu un simplu comentari Partikip.Tot aici intra si categoria de romani care care comenteaza cu Amin la vreo poza infatisand o icoana.


 
 7.Fotografia de profil trebuie să fie reală, nu un cățel, nu un peisaj, nu un citat insipid, nu două, trei persoane, tu și atât. Că de-aia se numește FACEbook, că să îți arăti fața.
 
 8.Când nu se folosești numele real, ci o poreclă sau mai rău o poreclă de toată jena, gen Gianny Briliantul-amantul tău, Bossulica Mondialul, Dulcika Tha, etc.
 
 9.Să nu se mai dea oricine mare academician postând zeci de poze cu citate pline de profunzime, iar dacă îi întrebi cine este Napoleon spun că este o băutură, iar de Confucius spun că e probabil un pește, înrudit cu Merlucius. Dacă pui citate din Kant, Nietzsche nu te face un filosof în viață, ci doar un superficial care se mulțumește cu puțin, cu un paragraf dintr-o operă.
 
 10.Să nu mai facă live-uri în care nu se spune nimic interesant, nu se vede nimic pentru că e beznă afară, nu se înțelege nimic pentru că este super zgomot