La fiecare început de an, ne confruntăm cu aceeași problemă a brazilor care ajung la gunoi sau sunt abandonați pe străzi.

 


Mulți spun că brazii de Crăciun ar putea fi reciclați și transformați în ceva util dar nimeni nu are timp să facă așa ceva, de aceea noi am stat și ne-am gândit la câteva metode alternative pe care românii le-ar putea adopta în loc să arunce brazii:

 

1.Pot face o petiție online către guvernul României să demareze programul Rabla pentru brazi. Cu banii de pe cel vechi poți da avansul pentru un nou brad de Crăciun.
 
2.Administratorii de bloc au anunțat locatarii că dacă vor ține brazii în apartamente și după 15 ianuarie aceștia vor trebui trecuți la întreținere.
 
3.Românii pot închiria brazii deja împodobiți rușilor care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi.
 
4.Românii pasionați de medicină alternativă pot folosi acele de brad pentru acupunctură.

5.Un mijloc inedit de a scăpa de bradul de Crăciun este să faceți un denunț către DNA în care considerați că acel brad a fost tăiat ilegal și poate face obiectul unei infracțiuni din domeniul silvic. În acest mod, un procuror se va prezenta cu mandat la domiciliul dumneavoastră va pune sechestru pe conifer și va prelua bradul ca mijloc de probă.


6.OPC avertizează românii să se ferească de bișnițarii care vând brazi uscați pe post de cuier eco.
 
7.Primăria București este asaltată de cereri pentru amenajarea unui cimitir de brazi pentru ca românii să nu îi mai incinereze pentru că nu e creștinesc.
 
8.Românii care nu își mai permit să țină bradul în casă cer ajutorul statului pentru a-l da spre adopție.

9.În această perioadă, Bucureștiul se confruntă cu o nouă problemă, brazii maidanezi.

10.Hipsterii care se respectă reciclează brazii de Crăciun și își sculptează din ei scobitori și tacâmuri chinezești.

 

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.