Așa cum toată lumea a observat, pe rețelele sociale găsești cea mai mare colecție de citate. Nu exista roman care nu a pus măcar un citat pe facebook sau instagram, din diverse motive, pentru că se regăsea în el, să pară interesant, ca era legat de un eveniment anume, etc, cert este că nu e zi în care să nu îți apară vreun citat pe newsfeed.

 

Am descoperit 10 tipologii legate de citate care apar pe rețelele sociale. Tu pe care din exemplele de mai jos le-ai întâlnit?

 

Citatul Doamne Ajută - Ești om cu frica lui Dumnezeu și vrei să știe toată lumea acest lucru. Speri ca și Dumnezeu să vadă postarea ta.

Citatul Corporate - Sunt acele motivaționale despre leadership, citate despre success, citate gen ""Leadership-ul este capacitatea de a transforma viziunea în realitate".

Citatul Lacrimogen - Sunt acele citate des întâlnite (la proteste în piața victoriei, in dotarea jandarmilor, glumiță, nu vă impacientați), emoționante până la lacrimi, acele citate care mizează pe sensibilitate, de exemplu:"Nu-ți arăta oricui sufletul. Într-o zi s-ar putea să fii lovit chiar acolo!" Femeile nu cuceresc lumea, o nasc."

Citatul Matinal - Este acel citat în care apare neapărat o ceașcă de cafea însoțit de o frază gen "Începe diminețile cu zâmbetul pe buze, #DimineataMea, O cafea corectă pentru o zi corectă, etc

Citatul Doamne Ferește - Sunt acele citate religioase care se termină cu Amin, Share dacă vrei să fii binecuvântat în această zi. Rugăciuni pentru suflet, etc. Amin!

Citatul Hatereală - E acel gen de citat, întâlnit mai ales la fetele care vor să se laude cu noua lor geantă, însoțit de vorbe de la Coco Chanel. Citatul hatereala e pentru a crea invidie, a-și etala valoarea, supremația și

Citatul Bă, ești nebun! - Este citatul care sfidează logica, nu are niciun sens și nu îți vine să crezi că cineva are posta așa ceva. Exemple: Oricine merită a doua șansă, dar nu oricine o merită sau Atunci când totul se schimbă, schimbă totul.

Citatul De rezervă - Este acel post pe care unii îl pun pe facebook pentru că nu au nicio poză nouă cu ei sau nu au mai fost nicăieri ca să își dea check-in, nu au niciun selfie reușit, așa că aruncă un citat, mai mult sau mai puțin interesant pentru a nu își neglija "fanii", activitatea pe facebook.

Citatul Random - Este tipul de citat care nu are nicio legătură cu persoana respectivă care îl postează, a căutat pe net citate celebre și a ales unul la întâmplare că e cool să pui citate pe facebook.

Citatul Barosăneală - ați ghicit este citatul despre bani, valoare, opulență, viață de lux. Acest citat este însoțit de imagini cu yacht-uri, ceasuri scumpe, elicoptere, destinatii scumpe gen Maldive, Dubai,etc pentru a crea impresia că respectivul/a este cel puțin ocupantul locului 10 în Top Forbes.