Parlamentul a votat, joi în plen reunit, un amendament al PNL la bugetul de stat care prevede majorarea alocației copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei. Sursa de finanțare pentru o astfel de majorare era prevăzută în excedentul înregistrat de bugetul asigurărilor sociale.

 

 O întreagă telenovelă a pornit și de la această măsură care în alte condiții ar trebui să fie una perfect normală, dar mărirea alocațiilor a fost aprobată dintr-o greșeală, bugetul actual neavând fondurile necesare care să susțină acest efort financiar.  

 

 Ne bucurăm pentru această "greșeală" și sărbătorim această realizare epică prin cinci glume despre efectele dublării alocațiilor:

 

- În sfârșit, o veste bună pentru Cristi Borcea. El va fi tatăl cel mai câștigat de pe urma creșterii alocațiilor!

 

- Nou amendament la dublarea alocațiilor. Elevii care au multe absențe și nu au note peste 8 vor avea alocația impozitată.

 

-Analiștii economici fac deja pronosticuri: cel mai probabil, primul efect al dublării alocației va fi scumpirea țigărilor!

 

-În multe din satele din România, după dublarea alocațiilor, copiii sunt considerați drept investitori.
 

 

-Conform votului din Parlament, dublarea alocațiilor copiilor a fost din greșeală. Toți românii speră acum ca politicienii să greșească și la dublarea numărului de autostrăzi, dublarea nivelului de trai și multe alte astfel de "greșeli" benefice pentru România.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.