Dacă ai circulat pe străzile din România atunci sigur îi vei recunoaște cu ușurință pe șoferii pe care i-am caracterizat. În traficul de la noi înveți să înjuri cu adevărat iar dacă erai o persoană calmă înainte să îți iei carnet, probabil te-ai transformat deja într-una foarte agitată când conduci.

Am pregătit pentru voi un TOP 5 cei mai întâlniți șoferi de pe străzile din România:

Pilotul de autostradă: Este șoferul care se crede în cursa de Formula 1 de la Monza pe orice drum, iar când rulează pe autostradă dă flash-uri la fiecare secundă pentru ca toată lumea să se dea din fața lui.

Claxonianul:
Este tipul de șofer care claxonează din orice. Claxonează la semafor, claxonează când schimbă banda, claxonează că nu îi place culoarea mașinii din față, claxonează când parchează, claxonează când se dă jos din mașină și probabil acasă nu are sonerie ci tot claxon.

Prevederi la Noul Cod Rutier: "€œSe vor aplica amenzi în funcție de zodie”


Nesemnalizatorul: El știe unde trebuie să ajungă și nu consideră că e nevoie să îi anunțe pe alții ce face în trafic. Adică de ce să semnalizeze că face brusc stânga, de ce să semnalizeze că oprește pe prima bandă, nici vorbă, el face ce vrea și gata.

Melcul:
Este acel șofer pe care îl întrec în trafic și bicicliștii. Merge atât de încet încât pare că are vreo avarie și de obicei nu merge pe prima bandă, ci pe a doua ca să încurce toată circulația. Soferul melc nu circulă ci staționează în mers. Soferul melc foloseste doua viteze: incet si foarte incet.


Furiosul: Toată lumea se ferește de acest tip de șofer. Este nervos, recalcitrant și dacă ai greșit cu ceva în trafic nu te va lăsa până nu-ți va da o lecție pentru că se manifestă zgomotos, iese jumătate pe geam și injură, gesticulează. Umblă cu un adevărat arsenal în mașină, bâte de baseball, leviere, pistol cu bile, spray paralizant.