Trecut-au anii..și iată că în fiecare 15 ianuarie încă sărbătorim nașterea poetului național al românilor, Mihai Eminescu. Anul acesta se împlinesc 169 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, care, chiar dacă îl trecem cu vederea de-a lungul anului, se face simțit prin poemele sale celebre, mai ales în perioada de Bacalaureat.

Nu ne-am propus să persiflăm în niciun fel geniul creator al marelui poet al țării noastre, Mihai Eminescu, ci doar să punem în scenă, în acelasi spirit sarcastic al poetului, ce se intampla de fapt pe 15 Ianuarie cand toata lumea este mare iubitor de poezie si versuri:

 

-Și-a riscat profilul pe instagram! Un influencer a avut curajul de a recita toate cele 98 de strofe de la Luceafărul pe story!


 -Pe 15 Ianuarie pe lângă ziua de naștere a lui Mihai Eminescu se mai serbează și ziua cu cele mai multe copy-paste-uri pe rețele sociale ale unor poezii că doar nu se postează acele versuri de Mihai Eminescu din minte.


 -În semn de omagiu, toți șmecherii care se respectă au avut astăzi doar bancnote cu chipul marelui poet național, Mihai Eminescu.


 -Mihai Eminescu este cunoscut în literatura română drept poetul nepereche, dar dacă nu se știa despre Veronica Micle, haterii vremii l-ar fi putut numi drept poetul Neîmperecheat.


 -Presa nu se dezminte! Pe 15 ianuarie apar numeroase articole scandaloase, gen, "Porno Eminescu. Poeziile cu versuri obscene, scrise de geniul literarurii românești, pe care puțini români le-au citit"


 -Sunt două perioade constante când lumea își aduce aminte de marele poet Mihai Eminescu, pe 15 Ianuarie și la Bacalaureat.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.