Luminițele de Crăciun din Bucureşti s-au aprins, vineri seară, pe 30 Noiembrie, iar anul acesta sunt folosite nouă milioane de beculețe pentru iluminatul festiv. Tot vineri seara s-a deschis oficial şi Târgul de Crăciun, amenajat în Piața Constituției.

 

Primăria Capitalei a anunțat că de Sărbători vor fi folosite 9 miloane de beculețe pentru iluminatul festiv al oraşului, cu 6 milioane mai multe decât în anii precedenți. Luminițele au costat cel puțin 6 milioane de lei.

 

Cum nu există eveniment important de care românii să nu facă puțin haz, vă prezentăm un top special dedicat aprinderii luminițelor festive din București:

1.Nici Biserica Română nu se lasă mai prejos, iar anul acesta preoții invită enoriașii să participe la tradiționala aprindere a lumânărilor de sărbători!

2.Politicienii și înalții demnitari au ieșit pe străzi cu ocazia aprinderii luminițelor festive din București și au adus un plus de culoare pe unde au trecut cu girofarele de sărbătoare ale coloanelor oficiale!

3.Cu ocazia aprinderii luminițelor de Crăciun în oraș, românii îi sărbătoresc pe cei pe care îi cheamă Luminița, Steluța, Lucică, Ledu, Enel, Renel.

4.În acest an s-a înregistrat și un record! Un șofer blocat în trafic pe strada Magheru din Capitală a privit luminițele timp de 3 ore, fără să se miște deloc! Fascinat și vrăjit de luminițe, norocosul bucureștean a crezut că stă parcat fiind trezit din bucuria luminițelor festive după lungi claxoane!

5.Meteorologii au emis pentru zona București un cod galben, roșu, verde, alb și albastru de luminițe.

6.În noaptea aprinderii luminițelor de Crăciun, locuitorii din Drumul Taberei au mers la lucrările pentru metroul din cartierul lor pentru a urmări dacă se vede și luminița de la capătul magistralei.

7.Aprinderea luminițelor de sărbători din București a creat haos în traficul bucureștean, iar șoferii claxonau din reflex la fiecare steluță verde.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.