Pe 20 septembrie 2018 se împlinesc 559 de când București a fost atestat documentar. Și în acest an Primăria orașului București a organizat Zilele Bucureștiului, ocazie prin care locuitorii Capitalei se pot delecta cu programe specifice prin care se sărbătoresc cele peste cinci secole de atestare istorică a orașului devenit capitala României. Un adevărat maraton cultural, presarat de concerte și  alte spectacole.

 Vom dezvălui în premieră câteva lucruri despre festivitățile ce vor avea loc în Capitală cu ocazia imiplinirii a 559 de ani de atestare a orașului București:

 De Zilele Bucureștiului coloanele de mașini de pe arterele principale ale capitalei nu vor mai forma o aglomerație de nedescris, ci vor fi prezentate drept parte din evenimente sub numele de Flashmob automobilistic.


  Pentru a sărbători gustul tradtional al bucureștenilor, va fi dezvelită prima statuie a Shaormei, monument statuar care va purta numele de Sculptura Cu De Toate!


  Cum Bucureștiul este cunoscut ca "Micul Paris", se vor organiza grătare în aer liber unde se vor putea servi mici cu muștar Dijon pentru a celebra uniunea istorica dintre bucureșteni și parizieni.


  Problema parcărilor este aproape rezolvată, de Zilele Bucureștiului, Primăria București va anunța cu fast crearea a altor 10 locuri de parcare.


  Bucureștenii dornici de mișcare pot sta liniștiți! Primăria București promite de Zilele Capitalei că va organiza încă 38 de maratoane și nu exclude ideea ca în câțiva ani întreg orașul să fie transformat într-un mare stadion metropolitan, primul oraș olimpic din sud-estul Europei.
 


Atenție se deschid ușile! Și anul acesta, bucureștenii vor avea ocazia de a vizita celebrul muzeu cu lucrările de la magistrala de metrou Drumul Taberei.


 Ziua curselor deschise! Taximetriștii vor participa și ei la festivitățile organizate de ziua Bucureștiului și promit să nu refuze nicio o cursă oricât de scurtă ar fi, oriunde ar fi și chiar dacă se retrag.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.