Furtuna violentă din vestul tării a arătat încă o data că autoritățile noastre nu sunt pregătite deloc în caz de forță majoră când se întâmplă fenomene meteo periculoase.

TOP 10 alte idei de vouchere pe care Primăria București le-ar putea acorda pe lângă cele pentru biciclete!


  Furia naturii ne demonstrează mereu că niciodată nu putem fi pe deplin pregătiți, dar cu toate acestea autoritățile ar putea fi mai precaute și să gândească măsuri de alarmare a populației în timp util și o mai bună  coordonare în caz de intervenție. Sperăm să nu mai fie cazul unor astfel de fenomene meteo extreme, dar vă punem în alertă cu o listă de măsuri ce ar putea fi luate în capitală dacă va veni vreo furtună puternică: În principiu, se va demara un program de schimbare a bordurilor pe arterele principale.
 
 Locuitorilor din cartierul Drumul Taberei li se va comunica să se adăpostească la metrou în caz de furtună puternică.
 
 În caz de fenomene meteo periculoase sau vijelii puternice, taximetriștii sunt rugați să nu refuze nicio cursă pentru a prelua clienții care au nevoie să ajungă la adăpost.
 
 Dacă va fi alertă de grindină, bucureștenii cu mașini decapotabile sunt rugați să nu circule cu ele în trafic.
 
 Dacă se anunță mare furtună, evitați terasele din centru vechi și nu că ar zbura mobilierul stradal sau alte obiecte, ci se pot dărâma chiar clădirile de lângă terase.
 
 O propunere venită din partea primăriei Capitalei ca sistem de avertizare a populație în caz de vânt puternic ar fi amplasarea de clopoței în toate cartierele. Un sistem simplu și eficient, cum bate vântul cum sună clopoțelul.
 
 La cât de pregătite sunt autoritățile pentru situații de urgență, nu ne mai rămâne decât să apelăm la un sistem de alarmare pe bază de rugăciuni. Sistemul strămoșesc Doamne Ferește!