În era Internet-ului, cititul de cărți pierde din ce în ce mai mult teren și acest lucru a ajuns să fie pe cale de dispariție. Cu toate acestea, pentru promovarea cărților și a cititului se organizează târguri de carte unde au loc diverse evenimente culturale și lansări de carte ale scriitorilor români, dar și oaspeți din străinătate.

 

Ai carte, ai parte! Așa sună un proverb renumit de la noi, dar care nu mai este luat în considerare, din păcate. Vă prezentăm opt impresii și lucruri despre târgul de carte care a avut loc la Romexpo zilele trecute:

1.Dezamăgire! Sunt foarte mulți români care se plâng că scriitorii din ziua de azi folosesc mai mult text decât poze si din acest motiv prefera instagram si instastory! Swipe UP!

2.Tinerii prezenți la expoziție întrebau la fiecare stand de unde pot downloada aplicația pentru cartea respectivă.

3.Politicienii prezenți la târgul de carte se interesau la orice stand de noul cod penal.

4.Foarte mulți elevi au fost la târgul de carte, dar doar pentru a vedea noile colecții de kendama și Fidget Spinnere.

5.Surprinzător, Klaus Iohannis a participat și anul acesta la târgul de carte unde și-a cerut scuze publicului că nu a mai avut timp să scrie nicio carte în ultimele 6 luni.

6.La târgul de carte ar fi participat mai mulți români, dar editurile nu au organizat nimic pentru cititorii gurmanzi adică niște sesiuni de lecturat în aer liber cu mici și bere.

7.Foarte multi baieti au mers la salonul international de carte in speranta ca vor vedea multe hostese sexy ca la salonul international auto doar ca editurile nu au pregatit asa ceva. Pacat!

8.Cele mai căutate ediții au fost cele în format audiobook pentru că mulți români s-au plâns că cititul îi adoarme.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.