Trecerea la ora de iarnă în România se face în fiecare an în ultima sâmbătă a lunii octombrie. România va trece în noaptea de sâmbătă, 28 octombrie 2017, spre duminică, 29 octombrie 2016, la ora oficială de iarnă, ceasurile urmând să fie date înapoi cu o oră, astfel că ora 04.00 va deveni ora 03.00. Trecerea la ora de iarnă înseamnă ca vom dormi cu o ora mai mult, avand in vedere ca ceasurile vor fi date înapoi, duminică fiind cea mai lungă zi din an.

Andrei Versace despre ora de iarnă: "Dacă le dau prăduitorilor timpul meu, le ia ceasul razna!"


Nu vom pierde timpul și v-am pregătit o lista de cateva glume de sezon pe această temă:


Maghiarii din Ținutul Secuiesc când au aflat că se dă ora înapoi, cer și Ardealul înapoi.


Poliția a emis următoarea avertizare: Românii care nu își echipează ceasurile cu ora de iarnă riscă amenzi usturătoare.De asemenea, în zonele de munte, șoferii trebuie să fie prevăzuți cu ceasuri cu lanț.

Cei mai nemultumiti de trecerea la ora oficiala de iarna sunt cei din penitenciare.Practic, detinutilor li se lungeste perioada de detentie cu o ora.

În acest weekend, românii își vor face urări pentru trecerea la ora de iarnă : să fie într-un ceas bun!

Guvernul a atribuit deja un contract de 10 milioane de euro pentru firma responsabilă cu fixatul ceasurilor din instituții pentru trecerea la ora de iarnă.

În Vaslui toata lumea se bucura, trecerea la ora de iarnă înseamnă o oră de băut in plus așa că acest lucru trebuie sarbatorit.


 Schimbarea orei poate perturbă ceasul biologic și mulți români îl vor cita pe Smiley cu întrebarea De unde vii la ora asta?
 
 Sunt foarte multe ipoteze legate de necesitatea trecerii la ora de iarnă, dar cea mai plauzibilă este pentru că iarna nu-i ca vara.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.