Ministerul Sănătății a declarat, în mod oficial, epidemie de gripă în România. Sorina Pintea a anunțat miercuri că se constată că vorbim despre o evoluție epidemică a gripei înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări.

 

Specialiştii estimează că circulația intensă a virusului gripal se va manifesta şi în luna februarie. Ministrul Sănătății a precizat că este vorba despre o tulpină care determină manifestări uşoare şi medii.

 

 O abordare optimistă și o gândire pozitivă ajută întotdeauna sistemul imunitar așa că dorim să contribuim la sănătatea fanilor noștri și le-am pregătit o rețetă cu opt glume-medicament:


 S-a declarat epidemie de gripă, dar în țara noastră ar trebui să se mai declanșeze și epidemiile de lene, sărăcie, incompetență și prostie!


  Influencerii de pe instagram urmăresc și ei trending-ul și organizează Giveaway-uri de sezon, medicamente pentru răceală și gripă, sirop de tuse, vitamine și alte pastile anti-gripă.


  Lumea a devenit atât de panicată de viruși încât și-au instalat și pe calculator antivirus pentru a nu exista niciun risc de infecție, nici măcar virtual.
 


 Pentru a profita de acest sezon de răceală și gripă, producătorii de medicamente au lansat pe piață și pastile cu arome tradiționale, Coldrex mici și ceafă, pastile pentru dureri de gât cu arome îndrăgite de toată populația cum ar fi de shaorma sau cârnați ori șunculiță afumată.


 Evident că românii sunt destul de sceptici la medicamentația oficială pentru răceli și gripe multi merg pe leacuri băbești cum ar fi șosete îmbibate în oțet pentru a combate febra, pentru dureri în gât cartofi rași ținuți la gât, în caz de tuse o supă de ceapă și multe alte rețete din bătrâni.  


 Motocicliștii sunt cei mai în siguranță pe timp de epidemie de gripă. Ei poartă cască și iau mult mai greu virusul gripei.


 În perioada în care s-a declanșat epidemia de gripă, se recomandă cu strictețe spălatul pe mâini cu apă și săpun, dar mulți români au mers la farmacie pentru a întreba cum trebuie folosit acest tratament, de câte ori pe zi, înainte sau după masă, dacă e la fel de bun și săpunul lichid sau pot folosi chiar și spray.   


 Coporatistii au adoptat un plan de urgență pentru epidemia de gripă. Stau toată ziua în carantină în săli de meeting, total izolați de colectivul din open space.


 În Vaslui sunt cele mai puține cazuri de răceală și gripă pentru că mulți locuitori se dezinfectează cu spirt!

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.