Cu ocazia minivacantei prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, foarte mulți români au ales să își petreacă un mini sejur pe litoralul românesc, neștiind ce îi va aștepta imediat ce ajung în stațiuni.  Autoritățile din Constanța raportează un număr din ce în ce mai mare de turiști ce vin în stațiunile de pe litoralul românesc pentru a-și petrece concediul.

Am luat pulsul lucrurilor care se întâmplă an de an pe litoral și am alcătuit o listă de sfaturi pentru cei care vor să petreacă un sejur de vis în stațiunile de la noi:


-Camerele cu vedere la mare sunt aproape întotdeauna cu priveliște spre o mică parte din mare și mai mult spre șosea.

-Este posibil ca apa din mare să fie mai caldă ca cea din camerele de hotel.

-Nu uitați să vă luați cu voi ceva dopuri pentru acoperit urechile dacă doriți să dormiți în liniște,altfel toată noaptea veți auzi muzica de la terasele din apropiere.

-Treziți-vă cu noaptea în cap ca să prindeți un loc decent pe plajă, altfel riscați să găsiți un loc de plajă doar pe faleză.

-Nu vă place să vă uitați la TV când sunteți în concediu, ci doar să vă relaxați? Păcat, pentru că veți urmări și auzi televizorul dat la maxim din camera vecinului de palier.

-E aglomerație și în apă, nu aveți loc nici să dați din coate în mare? Vorbiți cu cei de pe plajă și organizați-vă în așa fel încât să intrati pe rând în apă.

-Știți de ce nu vin chinezii la noi pe litoral? Pentru că s-au săturat de aglomerația de la ei de acasă și evident, caută locuri mai aerisite.

-Când plecați spre terase ca să mâncați, luați-vă pachețel cu sandviș-uri sau ceva de ronțăit pentru că sigur veți aștepta câteva ore până se va elibera o masă.