V-ați pregătit pentru o nouă rundă de Ziua Îndrăgostiților, Valentine's Day, Ziua Iubirii, etc? Această sărbătoare, abia aşteptată de unii dintre noi, detestată de alții sau pur şi simplu ignorată de cei care nu vor să fie în trend cu valul.

 

Ziua Îndrăgostiților nu e ceva aşa simplu, iar de când a fost preluată şi de români, evident această sărbătoare a fost adaptată să se potrivească şi cu alte tradiții ale noastre, de aceea va prezentăm cele mai importante obiceiuri şi tradiții pur româneşti de Ziua Îndrăgostiților:

-În unele locuri, pe 14 Februarie se merge la colindat cu ursul, ursul de pluş.

-În alte zone din țară, românii obişnuiesc să colinde case de îndrăgostiți şi vin cu aşa-numitul Cupluşorul, un pluguşor pentru iubiți.

-În Comuna Adâncata din județul Ialomița localnicii obişnuiesc să îşi pună cutii de bomboane sub perna in formă de inimioară ca să îşi viseze alesul.

-În unele sate din Oltenia, preotul vine din casă în casă cu Bombonoteaza, să binecuvânteze pe iubiții din sat şi să le dea cate o bomboană şi un pupic.

-În Vaslui, Ziua Îndrăgostiților, presupune doar un alt motiv pentru localnici de închina un pahar în plus şi pentru iubitele, soțiile lor.

-Comunitatea de hipsteri din Tecuci obişnuieşte să bea un pahar de Aperol Şpriț pentru această zi specială şi să îşi dăruiască fulare şi esarfe cu inimioare.

-Pe timpuri, dacii obişnuiau să îşi invite iubitele de Valentines Day în pădure la o cină romantică unde serveau friptură de viezure, şnițele de barză şi brânză.


-În București, mulți tineri iau cu asalt restaurantele si barurile si isi vor invita jumatatile la o cina romantica pentru a sarbatori iubirea doar ca toti avand aceleasi planuri se vor crea ambuteiaje, nervi si stress, iar ziua aceasta va fi un esec total.

 


-Mulți români sărbătoresc Valentine's Day în stil tradițional, cu mămăliguță în formă de inimioară, mititei în ciocolată și alte delicatese tradiționale.

-Pe instagram, tinerii merg din profil în profil și dau mesaje de dragoste aleselor/aleșilor. Reacțiile cu inimioare sunt și ele folosite la maxim în această zi pentru a-și arăta dragostea față de un prieten virtual.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.