Iarna își intră treptat în drepturi, iar acest lucru îți dă fiori la propriu? Din punct de vedere calendaristic, este încă toamna, dar iarna e la câțiva pași de noi. Încălzirea locuinței în sezonul rece se face diferit, în funcție de regiunea în care românii locuiesc.


Mai nou, românii folosesc alte tipuri de centrale termice pentru a face cald în case, metode ce ar putea fi considerate extrem de avantajoase pentru că utilizează combustibili alternativi.

 

Metoda vasluiană: Mulți dintre vasluieni se vor încălzi folosind tradiționala spirtocentrală și scandalocentrală.


  În București, în multinaționale, corporatistii se vor încălzi bio folosind tehnologia mentocentralei, căldură obținută prin frecarea de mentă.
 


 În Maramureș, se folosește un combustibil bio produs în zonă pentru a alimenta celebrele pălincocentrale.

  În Caracal, întreprinzători locali comercializează caniculă la borcan pentru cei care vor să aibă cald în casă ca vara pe timp de iarnă.


 În Miercurea Ciuc, locuitorii s-au obișnuit cu temperaturile scăzute și preferă să călătorească în zone mai calde, gen Antarctica sau Polul Nord.

 

 În Banat, după cum se știe, românii din această zonă sunt mândri că pot rezista la orice temperatură și ei se consideră mereu primii care au folosit metode de încălzire moderne.


  În Constanța, cetățenii intră într-o stare de hibernare și îi încălzește doar gândul că în câteva luni începe din nou sezonul estival și vor fi din nou în centrul atenției!
 

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.